5 Followers
23 Following
adelacacovean

adelacacovean

Currently reading

Talonsphere
Saffron Bryant, Peter Koevari
The Picture of Dorian Gray
Oscar Wilde
Does My Goldfish Know Who I Am?: and hundreds more Big Questions from Little People answered by experts
David Attenborough, Sir, Miranda Hart, Gemma Elwin Harris, Brian Cox
The Night Circus
Erin Morgenstern
The Fellowship of the Ring
J.R.R. Tolkien

Popular: Vintage Wisdom for a Modern Geek

Popular: Vintage Wisdom for a Modern Geek - Maya Van Wagenen Video+concurs cu 4 exemplare: https://www.youtube.com/watch?v=7mrsUe_YtKw

Ce inseamna sa fii popular? Poate oricine sa devina popular? Acestea sunt intrebarile care o framanta pe Maya in timpul experimentului ei. Tatal tinerei de 15 ani a gasit intr-un anticariat ghidul de popularitate scris de Betty Cornel, un model adolescent de acum 50 de ani. Dar acesta ramane uitat o vreme, pana cand e regasit, iar mamei ii vine o idee, cum zice Maya, de genul acelora "care-ti vin o data in viata". Asa se face ca Maya incepe sa tina un jurnal in timp ce experimenteaza in secret, sprijinita de familia ei: parintii, fratele mai mic si surioara autista. In fiecare luna, Maya aplica sfaturile lui Betty, pe capitole corespunzand fiecare lunilor anului.

In timp ce capitole de tipul imbracamintei au nevoie de actualizari, majoritatea raman valabile. Maya isi schimba treptat stilul de viata si incepe sa inteleaga ca popularitatea nu vine din postura perfecta sau dieta pe care o urmeaza. Acest lucru pare sa nu-i fi scapat nici lui Betty Cornel. Atat vechiul ghid, cat si cartea Mayei surprind un adevar mult mai profund, dincolo de moda si eticheta, o lectie pe care poate unii am invatat-o deja, dar pe care nu strica sa o repetam.

Alaturi de Maya, in cele 3 zile cat am stat cu ea prin intermediul acestor pagini, am zambit, am ras, m-am intristat si chiar m-am emotionat pana la lacrimi la un punct. As da orice sa fi avut cartea asta cand aveam varsta ei, cred sincer ca m-ar fi ajutat enorm sa trec prin gimnaziu. Cu toate astea, e o carte ce poate fi citita la orice varsta. Pe mine m-a ajutat sa imi amintesc ceea ce conteaza cu adevarat pana la urma: sa te simti bine in propria-ti piele si sa incerci sa devii o versiune mai buna a ta.

Ca si design, echipa editurii Epica a facut treaba buna. Ma bucur ca s-a pastrat coperta originala, iubesc paginile de inceput albastre cu bulinute albe si mi se pare ca albastrul e o alegere superba pentru citatele din cartea lui Betty. Nu sunt sigura daca asa a fost si in original, dar GOOD JOB.