5 Followers
24 Following
adelacacovean

adelacacovean

Currently reading

Talonsphere
Saffron Bryant, Peter Koevari
The Picture of Dorian Gray
Oscar Wilde
Does My Goldfish Know Who I Am?: and hundreds more Big Questions from Little People answered by experts
David Attenborough, Sir, Miranda Hart, Gemma Elwin Harris, Brian Cox
The Night Circus
Erin Morgenstern
The Fellowship of the Ring
J.R.R. Tolkien

The Summoning (Darkest Powers, Book 1)

The Summoning - Kelley Armstrong Din nou o carte pe care am citit-o în mai puțin de o săptămână, nu pentru că ar fi fost scurtă sau ușoară. În ultimul timp am spus foarte des asta despre o carte, dar pe bune dacă am putut să o las din mână. Nici măcar în ora de română!

Invocarea este o poveste despre copii cu puteri supranaturale, ca mai toate cărțile care apar în prezent în librăriile din țară, dar și dincolo de graniță. Ceea ce este diferit la aceasta, ceea ce o face să fie specială, este modul în care sunt priviți acești copii, această comunitate de supranaturali. Este probabil modul în care am aborda și noi, astăzi, în secolul XXI, în care suntem atât de deschiși la minte, această situație.

Chloe Saunders este o adolescentă de 15 ani, nu tocmai obișnuită, și asta nu fiindcă e scundă. În ziua în care îi vine prima dată menstruația, Chloe, aflată la școală, chiulește pentru prima dată de la o oră pentru a-și vopsi părul în toaleta fetelor a liceului. Când iese din baie, vede un paznic, de care, firește, se sperie înainte de a-și da seama că e o fantomă. Paznicul, care avea fața arsă, o bagă în sperieți pe eroina noastră, punând-o pe fugă, deși tot ce face fantoma este să ceară ajutor. Disperată, Chloe aleargă pe coridoare urlând, iar când e prinsă de profesori, se zbate, lovindu-i pe aceștia. Este sedată și dusă la spital, iar mai apoi într-un sanatoriu privat pentru copii cu boli mintale, unde i se pune o etichetă: schizofrenie. Chloe nu știe ce să creadă, dacă este bolnavă, sau dacă vede cu adevărat spirite.

Sunt multe de spus despre restul poveștii, despre ceilalți adolescenți din sanatoriu, dar Invocarea este genul de poveste imprevizibilă, așa că orice detaliu pe care vi l-aș dezvălui în legătură cu ea, ar strica mult din farmecul cărții. Pentru cei care au citit deja cartea sau care vor totuși să afle mai multe informații, vă aștept cu comentarii și vă răspund oricăror întrebări.