5 Followers
23 Following
adelacacovean

adelacacovean

Currently reading

Talonsphere
Saffron Bryant, Peter Koevari
The Picture of Dorian Gray
Oscar Wilde
Does My Goldfish Know Who I Am?: and hundreds more Big Questions from Little People answered by experts
David Attenborough, Sir, Miranda Hart, Gemma Elwin Harris, Brian Cox
The Night Circus
Erin Morgenstern
The Fellowship of the Ring
J.R.R. Tolkien

Cartea cu Apolodor

Cartea cu Apolodor - Gellu Naum Cartea cu Apolodor este una dintre cărţile copilăriei mele, de care îmi amintesc cu drag. Ştiu că eram în Bucureşti, împreună cu tatăl meu, de un Crăciun, iar el a insistat să mi-o cumpere. Şi cum iubeam cărţile încă din fragedă pruncie, am acceptat.
Şi nu-mi pare rău, pentru că am citit-o "dintr-o înghiţitură". Versuri frumoase, amuzante, ilustraţii şi mai şi, cu atât mai mult cu cât sunt făcute tot de Gellu Naum!
Aşa, mai pe scurt, în ea este vorba despre un pinguin (foarte simpatic) care pleacă de la circul unde era tenor, într-o călătorie lungă pentru a-şi găsi rudele din Labrador. El ajunge pe diferite continente, ba chiar pe Lună, şi întâlneşte tot soiul de personaje, care mai de care mai ciudate! După ce îşi întâlneşte familia, petrece puţin timp în Labrador, însă i se face dor de colegii săi de la circ şi se întoarce.
E o carte care mă face să zâmbesc de fiecare dată când o zăresc în bibliotecă. Aş reciti-o oricând cu plăcere. Prin urmare, o recomand tuturor copiilor, dar nu numai.