5 Followers
23 Following
adelacacovean

adelacacovean

Currently reading

Talonsphere
Saffron Bryant, Peter Koevari
The Picture of Dorian Gray
Oscar Wilde
Does My Goldfish Know Who I Am?: and hundreds more Big Questions from Little People answered by experts
David Attenborough, Sir, Miranda Hart, Gemma Elwin Harris, Brian Cox
The Night Circus
Erin Morgenstern
The Fellowship of the Ring
J.R.R. Tolkien

Pretty Little Liars

Pretty Little Liars  - Sara Shepard În momentul în care a început difuzarea peste hotare a acestui serial, nu am băgat de seamă. Titlul mi se părea comun (în original Pretty Little Liars) și puțin prostesc. Mi-a atras atenția asupra lui o prietenă. La început, am ezitat, însă, apoi, i-am propus iubitului meu să ne uităm împreună la el. Mi-a plăcut mult, așa că am ajuns repede la zi cu episoadele, așteptându-le mereu cu entuziasm, așa că, atunci când a apărut cartea, mi-am zis: de ce nu? Acum că am terminat cartea, m-am gândit să împărtășesc cu voi, ca de obicei, impresiile.

În mare, serialul a urmat cu fidelitate cartea, însă ceea ce m-a surprins a fost că primul volum a fost ecranizat, ia ghiciți?! Într-un singur episod! Fiind simplă, mai exact scrisă cu cuvinte de zi cu zi, se citește foarte ușor. Astfel, am terminat-o în 5 zile, dintre care am citit mai mult pe fugă.

În carte, ca și în serial, povestea este foarte complexă, destul de greu de explicat pe scurt, însă mă voi strădui. Totul începe cu o prietenie plină de secrete dintre 5 fete de clasa a 7-a: Allison, Aria, Spencer, Hanna și Emily, care se destramă după ce una dintre ele dispare, și anume Allison. Trei ani mai târziu, când fetele sunt la liceu, acestea încep să primească mesaje și email-uri îndrăznețe de la o persoană care se semnează mereu cu „A”. Această A pare să le cunoască toate secretele, secrete pe care ar fi trebuit să le știe doar Allison. După ce îi este găsit cadavrul lui Allison, fetele se reunesc pentru a afla cine este A și cine a ucis-o pe vechea lor prietenă. Ca povestea să fie și mai complicată, fiecare dintre fete are o personalitate puternică și sunt toate departe de a fi fete cuminți. Aria se îndrăgostește de un bărbat de care află mai târziu că e profesorul ei de engleză. Hanna are obiceiul de a fura din magazine. Spencer se află într-o continuă competiție cu sora ei și nu se poate abține să nu flirteze cu iubiții acesteia, iar Emily nu e atrasă de bărbați. Pe lângă aceste secrete, veți afla multe altele dacă urmăriți serialul sau citiți cartea. Eu vă recomand să le faceți pe amândouă. Și aveți grijă cui îi dezvăluiți secretele voastre. Cum spun și versurile opening-ului serialului: Two can keep a secret if one of them is dead. (Două persoane pot să păstreze un secret dacă una din ele e moartă).